tisdag 24 juli 2012

Lättnad

Igår skrev jag ett långt brev till mannen där jag gav min syn och version på det hela. Allt från hans beslut om att vilja skiljas, till hur vi haft det i vår relation, och senaste veckans händelser.
Skrev även lite om framtidsvisioner. Hur jag skulle vilja ha det.

Detta brev skrev jag för att jag hände att han inte kunde lyssna på mig när han är så arg som han är. Jag behövde få det ur mig, ville att han i alla fall skulle få veta hur mina tankar går. Sedan är det upp till honom vad han vill göra med informationen.

Jag vet att han läste det, men vet inte om brevet hade någon inverkan. Kanske orkade han inte vara tokförbannad mer, men igår var nästan den vanliga mannen tillbaka. Han tittade på mig med en något vänligare blick, och vi kunde uppträda som vuxna. Skönt!

Mannen hade bjudit in sin bror för en filmkväll, innan brorsan kom satte vi oss och skrev under bodelningen och andra avtal som har med skilsmässan att göra.

Vi skall till banken i morgon igen, men mannen skulle försöka få en tid redan idag istället. Nu är allt påskrivet och klart! Han skall sätta över pengarna för huset mm till mig redan på torsdag.

Jag känner mig så enormt lättad att pappren är påskrivna nu, det blir inte ännu en vända med ev. advokater inblandade som jag tyvärr befarade i helgen.

Det känns så skönt! Ett inre lugn. Nu kan jag släppa den biten. Jag sov riktigt gott i natt, minns inte när jag gjorde det senast.
Om två veckor får jag nycklarna till mitt nya liv och nu ser jag fram emot att få dem och få börja bo in mig.

Denna vecka har jag bestämt att jag och barnen måste bestämma oss för vilka tapeter och färger vi skall ha! Skulle vilja lägga beställningen på fredag, så har vi allt när det är dags att kavla upp ärmarna och börja!  

8 kommentarer:

  1. Att skriva är jättebra! Man kan i lugn och ro formulera det man vill ha sagt, och verkligen tänka efter så att man får med allt. Den som tar emot det skrivna ordet får också tid att läsa i lugn och ro, och verkligen ta in.
    Utan att någon av parterna behöver gå i försvarsställning.
    Så skönt att du har sovit gott inatt! Det är viktigt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. He he jag satt inte direkt i lugn och ro när jag skrev, men kände att jag måste förmedla min version.
      Har inte fått någon respons annat än att han läst det.

      Skulle så gärna vilja ta del av hans sida av saken också för att kunna förstå honom lättare.

      Just nu behöver jag kunna förstå, för att sedan kunna släppa och gå vidare. Vill inte fortsätta att grubbla, vilket är lätt att göra utan svar.

      Radera
  2. Det är precis som Tizzel skriver, bra att formulera tankarna via nedskrivna ord och meningar. Man "sätter bilder" till alla de olika känslor som finns inom en. Man visar den andra parten vad man EGENTLIGEN menar. Man kan förklara utan att bli avbruten hela tiden. Fördelen med "det skrivna ordet" är att han om och om igen kan gå tillbaka och läsa utifall han skulle ha glömt någon detalj. Det är inte lika lätt att missförstå det som skrivits mot vad det är över det "sagda ordet". Vi människor har ju så lätt att glömma, så lätt att döma och så lätt att förvanska och omvandla den "information" vi fått. Vi är alltid "färgade av våra inneboende känslor och rädslor".

    Jag önskar dig allt gott i livet och ett stort LYCKA TILL!
    Innerliga styrkekramar med mycket "jäklar anamma"! / Rozie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!!

      Jag har inte fått någon som helst respons på det jag skrivit ännu, mer än att han har läst det. Han är vänligare nu, och jag tror att han möjligen fått sig en liten tankeställare när han läser hur jag tänkt, känt och reagerat på olika situationer. Men som sagt han har inte återkopplat något. Kanske är det helt enkelt för tidigt ännu. Han har kanske inte hunnit få så mycket distans till det hela ännu att han kan förhålla sig till det?

      Ja nu är det stor fokus på att må bra och ett jäklar anamma, klart jag fixar detta, galant! Vad annars? :D

      Radera
  3. Jo, höll på att glömma en annan sak! Vet du, Tuss! Jag hittade dig i skräppostfiltret! *skrattar* Vad hade du DÄR att göra egentligen?! ;-)
    Tur att man får en avisering via e-post varje gång en kommentar skrivs!
    Kram på dig! ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag har tydligen en dragning till skräp.... hamnar visst bland skräpposten hos alla.
      Har ingen aning om varför. Förut hamnade alla som kommenterade hos mig i min skräppost men det gör ni inte längre. Å andra sidan får jag inte längre något mail när någon kommenterat??

      Tokigt!
      Kram

      Radera
  4. Ååå Vad jag blir glad av att läsa detta.. Jag hoppas att ni båda kan få lite lugn nu på alla vis...

    Ta hand om dig nu..

    SvaraRadera
  5. skönt att allt är påskrivet och att du fått ur dig de du ville ha sagt.

    ha en bra dag i värmen
    kram

    SvaraRadera