måndag 23 juli 2012

Varför hasta in i något nytt?

Varför hasta in i något nytt?

Mannan hade kontakt med en tjej som var i samma situation som oss. Hennes sambo/man skulle flytta ut 1/9 och hon och mannen hade lite kul över att de var i samma sits. De pratar om ditt och datt och försöker hitta ett datum för att träffas.

Jag förstår att vi är olika, men jag förstår inte varför det är så bråttom att ta kontakt/jaga/leta efter någon ny innan ens partner hunnit flytta ut. Vad är det man söker? Kärlek? Sängvärme? Eller är det bara bekräftelse?

För egen del kan jag inte ens tänka tanken på att skrapa fram minsta lust att lära känna någon ny. Vill inte bekanta mig med någons vänner eller (ve och fasa) släkt. Jag vill inte!

Jag vill landa i mig själv, bygga upp min tillvaro och få den att fungera. Njuta av mina barn de veckor de är hos mig och förhoppningsvis kunna njuta av min nya ”egentid” de veckor de inte är hos mig.

Kanske, möjligen långt in i framtiden det kan finnas ett litet litet utrymme för någon att ta plats i, om han lovar att dyrka mig och barnen precis som vi är.

Men det kan jag inte se att det skulle ske förrän tidigast 2035.

2 kommentarer:

  1. som du skriver - vi är alla olika

    jag gissar bekräftelse och en rädsla över att vara ensam.

    SvaraRadera
  2. Jag tror, generellt sett, att män tror att det ljuva livet efter en separation handlar om att hitta en ny kvinna så fort som möjligt. Kanske ligger det något i talesättet: "Män skiljer sig för att kunna hitta en annan kvinna. Kvinnor skiljer sig för att kunna hitta sig själv."

    SvaraRadera