måndag 2 juli 2012

Blandad kompott

Tjolla hopp tjolla hej!

Är så trött. Vet inte om detta inlägga kommer att bli särskilt sammanhängande, ögonen ramlar ihop hela tiden. Tur att det finns kaffe!! :)

Igår hade jag stalltjänst och jobbade i stallet från 7.30 till 15. Därefter skulle jag och en kompis köra våra hästar på sommarbete. Sådant där tar en stund så jag var inte hemma förrän vid 20 tiden. Även om arbetstiden med sina 7 ½ timmar inte är så jättelång så kan jag säga ett det  är ett tungt jobb!!
Även om vi igår inte hade alla hästarna hemma (haha) så skall det ändå mockas och fodras till många. Det är lite längre väg att gå till gräs-hagarna än de gamla vanliga de brukar stå i. Hästarna är spralliga till hagarna och motvilliga därifrån vilket ger armträning på lite olika sätt. :)
Så igår när jag äntligen kom hem och slog mig ner i soffan kändes det i hela kroppen.

Att jag sov väldigt dåligt natten innan kan ju också hjälp till.
Mannen gick över till en kompis på lördagskvällen och kom hem en stund senare för att byta om. De hade bestämt sig för att dra en krogrund.

Jag tog för givet att det var i vår lilla stad och där stänger alla ställen kl 3. När han fortfarande inte kommit hem kl 5 blev jag orolig att något hänt. Gick upp för att se om han somnat på soffan eller dyl och medans jag var uppe så kom han.
Det visade sig att de åkt in till den stora staden.

Där efter drömde jag mest mardrömmar och jag var så elak och hemsk mot mannen i mina drömmar. Det var så att jag verkligen skämdes när jag vaknade!!

För det är ju trotsallt så att denna bloggen som skrivs av mig, vinklas ju från mitt sätt att se och uppleva allt.
Här kan mannen framstå som dum, egoistisk och knäpp medans jag själv är helt oskyldigt och from som ett lamm.

Så är det naturligtvis inte!
Vi är två som träter! Även om jag tycker att mannen varit osedvanligt knäpp och egoistisk de senaste månaderna!

I går var han faktiskt lite snäll. Han skulle till Ikea med en kompis (kompisen som precis skilt sig) för att denne skulle byta lite saker och behövde bärkraft.

Jag slängde ur mig, mest på skoj, att då kunde han ju passa på att köpa en säng till dottern samt bäddmadrasser till oss. Visst svarade mannen skriv upp vad du skall ha.

Jag skrev upp och ”råkade” lägga till en tvbänk och en hylla till den som jag så gärna velat ha. Ett sideboard klottrades också ner på listan.

Han köpte allt! Utom sideboardet som var slut och inte skulle komma in igen.

Jag blev jätteglad!!

Sedan skulle vi byta bil. Min lilla svarta pärla har ingen dragkrok och ingen motor som kan dra en tung hästtransport. Så jag skulle låna mannens stora bil.

Av någon märklig anledning måste mannen tanka min bil, fastän det inte alls behövdes och råkade slå fel kod på mitt bensin kort tre gånger innan han ringde mig och frågade efter koden. Så där var mitt kort spärrat!!

Det är inte långa stunder man hinner vara glad på honom……….

Tror han gjorde det avsiktligt, kortet är/var registrerat på honom, men  vi hade varsitt. Så han sa att jag kunde ju beställa ett nytt i mitt namn i stället. Det hade jag redan tänkt att göra, men nu blev det liksom lite mer brådskande!! Och det är fixat!

4 kommentarer:

  1. kan han inte vänta med att springa på krogen en månad !?!?!?

    Du fick en bra dag i stallet och nya bäddmadrasser :)

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Springa på krogen har han alltid haft ett stort behov av! Han är inte flörtig och raggar inte, det vet jag. Men han har ett stort behov av att komma ut bland folk.

      Själv föredrar jag lugnet och stillheten hemma, det kanske är en bidragande orsak till att vi inte passar ihop?

      Radera
  2. Har man häst behövs inget gym!!!! =)
    Nu är ännu en helg avklarad, och du har kommit ytterligare några dagar närmare flytten till DITT nya hem! Med eller utan bensinkort...
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Det har du rätt i Tizzel, tyvärr räcker det liksom inte att träna en gång i månaden, som jag har stalltjänst....

    Nytt bensinkort är beställt!! Hoppas det kommer snart, just nu får jag tanka på det lite dyrare stället. Men vi har ju fortfarande gemensam ekonomi :)

    SvaraRadera